NetaVille logo

Акции во низа за стоп на климатската криза

20 FEB | TUESDAY 12:00 - 14:00 | Room: Amphitheatre

Здраво :) во периодот од 11 декември 2023 до 22 јануари 2024, имавме повик за наградниот конкурс Акции во низа за стоп на климатската криза! На кој граѓаните на Македонија испрааќаа кратко видео или слика со опис на одржливи практики кои ги применуваш во своето секојдневно живеење, со цел заедно да ја подигнеме свеста на населението, во делот на одржливи практики и преземање на акции за во длеот на климатските промени. Повеќе инфо на следниот линк: https://zaednozaklimatskaakcija.mk/. Настанот кој сакаме да го организираме е дел од овој конкурс, на кој ќе ги поделиме наградите на добитниците и дополнително да ги промовираме (емитуваме на проџектор ) пристигнатите пријави кои влегоа во потесен избор. Дневен ред од настанот: - Минута и пол видео заедно за климатска акција и инфо за настанот - Отварање на настанот и доделување на наградите - Модерирана панел дискусија со добитниците на наградите, ќе се прикажуваат наградените видеа и фото на екран во позадина - Прашања и одговори од публиката Затворање на настанот